meerval spanje

Catfish camp caspe   Karpervissen op de Ebro.

Veel vissers denken niet meteen aan karper als het over de Ebro gaat, de ingewijden weten beter die kiezen
voor iets anders dan de bekende wateren in Frankrijk. De Ebro biedt mooie mogelijkheden
met vaak goede vangsten. Veelal zijn het loeisterkeschubs die je vangt maar een volschub is niet
uitgesloten. Het is waar, hier mag men s´nachts niet vissen maar vissen overdag bied voldoende
mogelijkheden, en wat is mooier als s´morgens naar je stek gaan en tot donker vissen, daarna terug naar je appartement waar je
kunt douchen, in een normaal bed kunt slapen en een koud drankje uit de koelkast kunt nemen.

De beste tijd voor het karpervissen is het voor en najaar, maar ook de zomer biedt de Ebro uitstekende mogelijkheden, het bestand aan grote karper is enorm. en het gemiddelde gewicht stijgt nog steeds, karpers van 20 pond zijn heel normaal op de Ebro, 30 pond word dagelijks gevangen, 40 en zelfs 50 ponds karpers zijn niet zeldzaam. Alles boven de 50 pond word als een bonus vis gezien maar is beslist niet uitgesloten.

Gevist word er op behoorlijke afstanden van de oever, de boot word dan ook gebruikt voor het het voeren en uitleggen van de montages. Wij gebruiken geweekte en gekookte mais en boilies om te voeren en vissen met pellets of een boilie aan de hair ook een snowman doet het goed.

Het vissen is niet ingewikkeld, dressuur kennen we nauwlijks. Een voerplek aanleggen met mais en een handje pellets en daarop
vissen met mais of pellets. De montages zijn eenvoudig een standaard rig volstaat met 80 tot 120 gr lood. Haakmaat iets groter
als men gewend is nr 4 is niks te groot. Aas hebben wij op vooraad, geef ons een mailtje en wij zorgen er voor dat de mais geweekt
en gekookt voor je klaarstaat.

Ook het klimaat werkt mee, in maart hebben we vaak al temperaturen van 20 graden. Ook in het najaar is het nog goed vissen in Spanje aan de Ebro met vaak in november nog temperaturen tussne de 15 en 20 graden.

Kies je er voor om zelfstandig te vissen dan hebben we kwaliteits materiaal in de verhuur. Niks is makkelijker om in het vliegtuig te stappen en alleen je montages in de koffer mee te nenem en 2 uurtjes later in Spanje uit te stappen. Ook van het aas hebben we een ruime voorraad.

 

Mogelijkheden:                           

Voor het karpervissen in Caspe adviseren wij 2 mogelijkheden. Je vist zelfstandig of maakt gebruik van ons Ebro half guiding pakket. fullguiding kan natuurlijk ook maar noodzakelijk is dit niet.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om naast karper ook de meerval te belagen, een of meerdere dagen op karper en een paar dagen meerval of een hengel op karper en een op de meerval uitleggen.

Bij vragen helpen wij u graag.

 

Adres:

Catfish camp caspe

Tel: 0034 659371378 ( Gert)

Whatsapp 0034659371378

e mail: catfishcampgert@gmail.com

Soms word uw mail als  spam gezien door uw mailbox 

Als u geen antwoord ontvangt kontroleer dan svp uw spambox